Čo by ste povedali na zhodnotenie vašich financií o 5 až 8 % ročne? Takýto výnos vám bankové produkty neponúkajú, no ak investujete do P2P pôžičiek, môžete sa tešiť zo zaujímavého zhodnotenia aj v časoch, keď akcie, dlhopisy aj podielové fondy smerujú do červených čísel.

 

Wishmaker_Chcem-investovat-do-P2P-poziciek-aky-je-postup_Maskot-cita-manual.png

 

Vyberte si správneho partnera

 

Na investovanie do kolektívnych pôžičiek je v prvom rade vhodné vybrať si kvalitného a spoľahlivého partnera, ktorý má dostatok možností na investovanie. Wishmaker napríklad sprostredkoval v úveroch už viac ako 1,5 milióna €, takže disponuje dostatočnými možnosťami na investovanie. Rovnako má garančné mechanizmy odkupu nesplácanej pôžičky aj právne vymáhanie. Jednoducho s dobrým partnerom eliminujete riziko a maximalizujete zisk. Veď zhodnotenie od 5 do 8 % ročne je určite atraktívne.

 

Vyčleňte si časť financií

 

Hoci sú P2P pôžičky zaujímavou možnosťou na zhodnotenie financií, nemožno ich pokladať ako jedinú možnosť kam financie smerovať. Povedzme, že ideálne rozmedzie je 10 až 20 % vašich voľných finančných prostriedkov. Pretože pri investovaní do P2P pôžičiek musíte počítať aj s dostatočným časovým obdobím, kedy sa pohľadávky splácajú a hoci Wishmaker riziko nesplácania eliminuje, vždy existuje. Pre 10 až 20 % vašich voľných zdrojov je však určite investovanie do P2P pôžičiek zaujímavá voľba.

 

Wishmaker_Chcem-investovat-do-P2P-poziciek-aky-je-postup_P2P-profit-risk.png

 

Začnite investovať

 

Princíp investovania je veľmi jednoduchý. Zaregistrujete sa, overíte svoju totožnosť a na to, aby ste začali investovať potrebujete len:

    2 doklady totožnosti

    bankový účet v mene EUR

    vlastnú e-mailovú adresu

    mobilné telefónne číslo


To vám stačí na registráciu a vytvorenie investičného účtu. Následne stačí poslať finančné prostriedky a investovať do pôžičiek. Podľa vášho uváženia aj rizika, ktoré chcete absolvovať.

 

Ako prebieha investovanie do P2P pôžičiek?

 

Ide o jednoduchý princíp, pri ktorom poskytnete žiadateľovi o pôžičku časť svojich peňazí.

Takto môžete investíciu nasmerovať po menších čiastkach do viacerých pôžičiek. To je výhodné hlavne z hľadiska diverzifikácie, kedy investíciu rozdelíte medzi väčší počet dlžníkov a pôžičiek. Každý dlžník vám potom každý mesiac pošle na váš investičný účet splátku istiny aj zaplateného úroku.

 

Zarábate dvakrát

 

Výhodou investovania do P2P pôžičiek je, že peniaze vám dlžník spláca každý mesiac. Ako istinu, tak aj úrok. Pre vás to znamená, že môžete splatenú čiastku okamžite reinvestovať do nových pôžičiek. Investujete tak už od prvého mesiaca nielen svoje peniaze, ale aj úrok, ktorý ste zinkasovali.

Ak túžite do sveta P2P nazrieť hlbšie, prečítajte si naše ďalšie články a možnosti, ako sa stať investorom. Pokiaľ chcete byť P2P investorom už dnes kliknite tu.