Zaujímavé zhodnotenie na jednej strane, na tej druhej jednoduchá a rýchla možnosť požičať si. P2P pôžičky spájajú investorov s dlžníkmi a vytvárajú komunitu ľudí, ktorá si vzájomne pomáha. P2P segment zažíva rast aj preto, že obaja účastníci požičiavania sú na konci spokojní.

Obsah blogu:

  1. Výhoda zaujímavých úrokov
  2. Výhoda detailného overenia
  3. Výhoda diverzifikácie
  4. Výhoda bezstarostnosti
  5. Výhoda lepšej dostupnosti

 

Wishmaker_P2P-pozicky-v-com-su-vyhody-pre-investorov-a-dlznikov_Maskot-pri-truhlici-vyhod.png 

Výhoda zaujímavých úrokov

 

Jednou z najväčších výhod investovania do P2P pôžičiek pre investora je samozrejme vyššia miera zhodnotenia, akú ponúkajú napríklad bankové produkty. Navyše v porovnaní s vývojom akcií je takáto investícia stabilnejšia a pravidelne zhodnocovaná už od prvého mesiaca. Už na začiatku investovania si vyberiete, aký výnos budete dosahovať. S Wishmaker sa pohybuje v rozmedzí 5 až 8 % ročne. To ďaleko prekonáva infláciu, ale aj bežné investičné produkty v bankách. Pri investícii na 5 rokov tak zhodnotenie investície dosiahne 25 až 40 %.

 

Výhoda detailného overenia

 

Riziko nesplatenia pôžičiek sa dá eliminovať len kvalitným overením. Wishmaker ponúka viacstupňové overenie dlžníkovej schopnosti splácať pôžičku. To je pre investora výhodné, nakoľko neinvestuje do neoverených ľudí, ani takých, ktorí by chceli zavádzať. Preverenie od registrov, cez Sociálnu poisťovňu až po priamy kontakt s dlžníkom je v réžii poskytovateľa P2P platformy a investor sa tak nemusí o nič starať.

 

Výhoda diverzifikácie

 

Aj požičiavanie rodine, priateľom, známym alebo neznámym na úverovú zmluvu môže byť samozrejme výhodné. V niektorých prípadoch je možné požičiavať aj za vyšší úrok, ako ponúka napríklad Wishmaker. Avšak vypracovanie úverovej zmluvy stojí náklady a požičať jednej osobe je vždy väčšie riziko, ako financie rozdeliť medzi viacerých veriteľov, ktorých si navyše nemusíte sami hľadať, ale systém P2P vám ich pridelí.

Potom si sami vyberiete, akú sumu chcete do danej pôžičky investovať. Z 500 € napríklad môžete po 50 € rozložiť do 10 pôžičiek a znižujete tým riziko, že sa vám nebude splácať celá suma. Navyše nesplatené pôžičky odkúpi Wiskmaker prostredníctvom Garančného fondu.

 

Wishmaker_P2P-pozicky-v-com-su-vyhody-pre-investorov-a-dlznikov_Transparenty-benefitov-s-megafonom.png

 

Výhoda bezstarostnosti

 

Obrovskou výhodou je, že financie investované do P2P pôžičiek pracujú počas celého obdobia samostatne. Vy si len zvolíte, či chcete výnos reinvestovať alebo si ho budete vyberať a užívať. Nepotrebujete sledovať finančné spravodajstvo, vývoj na burze ani sa o svoje financie inak špeciálne zaujímať. Preto ide o veľmi pohodlný spôsob pasívneho príjmu.

 

Výhoda lepšej dostupnosti

 

Požičať si prostredníctvom P2P platformy má škálu výhod aj pre dlžníkov. Najväčšou výhodou je, že po dôkladnom overení, môže dostať pôžičku rýchlejšie ako v banke a dokonca aj v prípade, kedy banka dlžníkovi nepožičia kvôli vyššej úverovej zaťaženosti. Takáto možnosť je vhodná napríklad pri dofinancovaní hypotéky ako pôžička na vybavenie domácnosti a podobne.

Ďalšou výhodou je doba splatnosti až 5 rokov, čo znamená, že splátky sú nižšie, a netreba sa s nimi ponáhľať tak, ako napríklad pri kreditnej karte alebo kontokorentnom úvere v banke.

Ak túžite do sveta P2P nazrieť hlbšie, prečítajte si naše ďalšie články a možnosti, ako sa stať investorom. Pokiaľ chcete byť P2P investorom už dnes kliknite tu.